האלרגיה לגלוטן היא תופעה הולכת ומתרחבת,
ציבור גדול מאד ממגוון סוגי גילאים מוצא את עצמו מחפש פתרונות לאוכל הבסיסי ביותר.
הבעיה היא שהתחום לוקה בחסר ואפילו חסר גדול מאד, אין שפע של מפתחי מתכונים בתחום.
ואף המתכונים המתפרסמים הם יפים אך לאו דווקא אכילים.
התוצאה של כל זה היא ציבור גדול שנאלץ להסתפק במה שיש, ואין הרבה
וביאוש שאחז ברבים מלנסות בכל זאת לפתח את התחום,
זה לא אמור להיות כך!
העולם שלנו מתקדם מספיק כדי למצוא פתרונות ותחליפים הולמים גם בחסר של חומר גלם מסוים חשוב ככל שיהיה.
לאור כל זה יצא הקורס הזה לאוויר-
לא מדובר בעוד קורס או סדנא הקורס הזה נותן מענה ממוקד לחסר ע"י לימוד כל החלק העיוני שעומד מאחורי הגלוטן ותחליפיו.
יהודית רוטנר- מנחת הקורס מפתחת את שיטת להבין ולהחליף הגיעה למסקנה שהחוסר העיקרי הוא ידע בתורת החומרים,
מהו ומיהו הגלוטן מה תרומתו ובאיזה עוד חומרי גלם ניתן למצוא את התכונות האלה,
באיזה יחסים מומלץ להמיר חומר בחומר,
אילו בעיות עלולות להווצר במהלך הכנת התוצר, או במהלך האפיה- ומה הן הפתרונות.
כשמגיעים לאפיה מתוך ידע מוקדם האפיה נעשית חווייתית יותר מצליחה תמיד והתוצרים לא מביישים חנות קונדיטוריה עם גלוטן.
לדוגמא אחת הבעיות הנפוצות בהכנת בצק שמרים ללא גלוטן היא שהקמח התחליפי סופח הרבה מאד נוזלים
ודווקא בחום גבוה לכן כדי להגיע למרקם טעים ואוורירי בסיום האפיה יש להוסיף כמות גדולה בהרבה של נוזלים ושומנים
במהלך לישת הבצק, מה שמביא לבצק דביק ולא נח לעבודה.
השיטה הזו מונעת חלק גדול מהבעיה מראש בצורת הכנסת הקמח לבצק ובשימוש במגוון סוגי קמחים,
מה שמביא לבצק נעים יותר ונח לעבודה, לאחר מכן שיטת הרידוד הייחודית מונעת את ייתרת הבעיות.
לכן בעבודה ע"פ שיטה זו אין בעיה ללמד בקורס את כל סוגי עוגות השמרים רוגאלאך סהרונים גביניות לחמניות לחמים.
לאחר הקורס הזה- כשיש הבנה מעמיקה איך עובד הכל ניתן גם לפתח לבד מתכונים ללא גלוטן ולהגיע לתוצאות ברמה גבוהה.
הקורס נמסר בשתי צורות ומיועד לכאלה שאחת ולתמיד רוצים ללמוד הכל מהשורש
ולהצליח לאפות ללא גלוטן בצורה שלא תיאמן שהיא ללא גלוטן.
האלרגיה לגלוטן היא תופעה הולכת ומתרחבת,
ציבור גדול מאד ממגוון סוגי גילאים מוצא את עצמו מחפש פתרונות לאוכל הבסיסי ביותר.
הבעיה היא שהתחום לוקה בחסר ואפילו חסר גדול מאד, אין שפע של מפתחי מתכונים בתחום.
ואף המתכונים המתפרסמים הם יפים אך לאו דווקא אכילים.
התוצאה של כל זה היא ציבור גדול שנאלץ להסתפק במה שיש, ואין הרבה
וביאוש שאחז ברבים מלנסות בכל זאת לפתח את התחום,
זה לא אמור להיות כך!
העולם שלנו מתקדם מספיק כדי למצוא פתרונות ותחליפים הולמים גם בחסר של חומר גלם מסוים חשוב ככל שיהיה.
לאור כל זה יצא הקורס הזה לאוויר-
לא מדובר בעוד קורס או סדנא הקורס הזה נותן מענה ממוקד לחסר ע"י לימוד כל החלק העיוני שעומד מאחורי הגלוטן ותחליפיו.
יהודית רוטנר- מנחת הקורס מפתחת את שיטת להבין ולהחליף הגיעה למסקנה שהחוסר העיקרי הוא ידע בתורת החומרים,
מהו ומיהו הגלוטן מה תרומתו ובאיזה עוד חומרי גלם ניתן למצוא את התכונות האלה,
באיזה יחסים מומלץ להמיר חומר בחומר,
אילו בעיות עלולות להווצר במהלך הכנת התוצר, או במהלך האפיה- ומה הן הפתרונות.
כשמגיעים לאפיה מתוך ידע מוקדם האפיה נעשית חווייתית יותר מצליחה תמיד והתוצרים לא מביישים חנות קונדיטוריה עם גלוטן.
לדוגמא אחת הבעיות הנפוצות בהכנת בצק שמרים ללא גלוטן היא שהקמח התחליפי סופח הרבה מאד נוזלים
ודווקא בחום גבוה לכן כדי להגיע למרקם טעים ואוורירי בסיום האפיה יש להוסיף כמות גדולה בהרבה של נוזלים ושומנים
במהלך לישת הבצק, מה שמביא לבצק דביק ולא נח לעבודה.
השיטה הזו מונעת חלק גדול מהבעיה מראש בצורת הכנסת הקמח לבצק ובשימוש במגוון סוגי קמחים,
מה שמביא לבצק נעים יותר ונח לעבודה, לאחר מכן שיטת הרידוד הייחודית מונעת את ייתרת הבעיות.
לכן בעבודה ע"פ שיטה זו אין בעיה ללמד בקורס את כל סוגי עוגות השמרים רוגאלאך סהרונים גביניות לחמניות לחמים.
לאחר הקורס הזה- כשיש הבנה מעמיקה איך עובד הכל ניתן גם לפתח לבד מתכונים ללא גלוטן ולהגיע לתוצאות ברמה גבוהה.
הקורס נמסר בשתי צורות ומיועד לכאלה שאחת ולתמיד רוצים ללמוד הכל מהשורש
ולהצליח לאפות ללא גלוטן בצורה שלא תיאמן שהיא ללא גלוטן.
יש לציין כי הסילבוס מכיל את תכני השעורים ולא בהכרח את הסדר והחלוקה ביניהם
הקורס בן 5 מפגשים חומר עיוני ומעשי. וכולל את כל תורת החומרים הקשורה לנושא.
כל סוגי בצקי השמרים ותוצרתם קרנצים במליות שונות, רוגאלעך, גביניות, סינרולים, לחמניות ממולאות וקלועות, לחמניות בפורמות ועוד.
עבודה עם בצקים פריכים, עוגיות, טארטים, שכבות בצק פריך.
קרמים שונים.
בצק רבוך- כן רבוך אמיתי ללא גלוטן, פחזניות ואקלרים בציפויים קראנצ'יים, פרופיטרולים , פרי ברסט וכו'.
עוגות בחושות ורולדות דקורטיביות במגוון סוגים.
יש לציין כי הסילבוס מכיל את תכני השעורים ולא בהכרח את הסדר והחלוקה ביניהם
לאחר ביקוש כדי להנגיש את הקורס גם לכאלה שגרות רחוק מבית הספר.
ניתן ללמוד את הקורס גם בצורה דיגיטלית.
הקורס כולל את כל החומר הנלמד בקורס הרגיל בצורה ברורה.
הוא מחולק ל4 קורסים שונים ולכן אין חובה לקנות את כולו.
החלק הראשון שכולל את החומר העיוני הוא חובה לפני קניית כל חלק אחר מהקורס
ניתן דגש רב על כך שהקורס יהיה מצולם ומוסרט בצורה ברורה מאד שלב אחרי שלב, כדי שניתן יהיה להפיק ממנו את המירב
בקניית הקורס מקבלים כתובת דוא"ל שדרכו ניתן יהיה לשאול ולהתייעץ עם מנחת הקורס בכל בעיה שהיא במהלך הלמידה ואף לאחריה.